Logo Universiteit Utrecht

DREAMeR

Uncategorized

DREAMeR van start!

Na goedkeuring van de Medisch Ethische Toetsings Commissie van het UMC Utrecht, is afgelopen week het startsein gegeven voor de DREAMeR studie: “Drug use Reconsidered in the Elderly using goal Attainment scales during Medication Review; a randomised controlled trial”.

In deze studie wordt het effect onderzocht van medicatiebeoordelingen op kwaliteit van leven, kosteneffectiviteit en veelvoorkomende klachten bij ouderen. Daarnaast wordt er een nieuwe uitkomstmaat getest: de Goal Attainment Scale. 30 apothekers in Nederland van de formule Service Apotheek zullen hieraan meewerken. De apothekers hebben recent een trainingsdag gevolgd en de inclusie van de patiënten kan nu van start gaan. Voor de studie zullen in totaal ongeveer 750 oudere polyfarmacie patiënten geïncludeerd gaan worden. Resultaten worden medio 2017 verwacht.